Top 10 al celor mai neverosimile animale hibrid
Animalele hibrid sunt rezultatul combinarii a doua specii de animale care mostenesc n cromozomi de la tata si n de la mama, deci au un genotip hibrid, si care traiesc de regula in lipsa de libertate si apar ca urmare a interventiei omului. In natura, astfel de combinatii sunt de neimaginat.
Site-ul MigNews, consultat de Rompres, da marti publicitatii un clasament al celor zece cele mai neverosimile animale hibrid.
1. Ligrul si tigonul
Ligrul este o corcitura rezultata dintr-un mascul leu si o femela tigru, in timp ce tigonul este hibridul a unui mascul tigru si a unei leoaice. Daca ligrii sunt cele mai mari exemplare din familia felinelor, tigonii se situeaza la polul opus, fiind exemplare de dimensiuni mult mai reduse, mai mici chiar decat parintii lor. Masculii de ligru si tigon sunt sterili, dar femelele pot sa aiba mostenitori. La Institutul pentru speciile rare si protejate de animale din Miami SUA isi face veacul un ligru cu numele Hercules, de trei metri inaltime, insa si in unele gradini zoologice din RUSIA pot fi intalnite exemplare de ligri. Ultimii doi ligri s-au nascut la gradina zoologica din Novosibirsk in anul 2004.
2. Cainelup
Cainii si lupii pot fi combinati destul de usor. Lupul este un animal fricos, cu un comportament specific, cu instinct de vanator extrem de evoluat si are maxilarele mult mai puternice decat ale cainelui. Comportamentul hibridului cainelup este imprevizibil. Doar prin dresaj special poate fi imblanzita corcitura rezultata din combinarea unui caine si a unui lup.
3. Porcul din veacul de fier
Porcul de casa din anumite specii poate fi combinat cu vierul salbatic si ca urmare rezulta asa-numitul porc din veacul de fier. Hibridul este mai bland ca vierul, dar nu intr-atat de docil ca porcul obisnuit. Carnea acestor porci hibrid este folosita pentru prepararea unor delicatese.
4. Zebroidele
Rezulta in urma combinarii zebrelor cu caii, magarii si poneii. Zebroidele sunt preferate zebrelor din ratiuni practice. Bunaoara este mai comod de calarit o corcitura decat o zebra adevarata, insa nu intotdeauna, deoarece hibridul are un caracter imprevizibil si este greu de stapanit. Dincolo de asta, zebrele hibrid nu traiesc mai mult decat cateva zile, intrucat se nasc bolnavicioase si subdezvoltate. Ca in orice domeniu si aici se intampla exceptii. De exemplu, corcitura dintre o zebra si un magar care s-a nascut in 2003 la o gradina zoologica din JAPONIA este sanatoasa, cu toate ca nu se va putea reproduce.
5.Camilalama
Acesta este un hibrid rezultat din combinarea unei camile cu o lama, in urma inseminarii artificiale. Se recurge la acest procedeu intrucat dimensiunile exemplarelor respective nu fac posibila reproducerea pe cale naturala. Camilalama are de regula urechile foarte scurte si coada lunga, ca la camilele adevarate, dar copita ii este bifurcata ca in cazul lamei. Si esentialul: camilalama nu are cocoasa!
6.Grizzly polar
Este o combinatie dintre ursul Grizzly si ursul polar. In pofida asemanarii genetice, cele doua specii de ursi se evita de regula in natura. Dar, recent, vanatorii americani au impuscat in CANADA un urs care, in urma testelor, s-a dovedit a fi primul exemplar de Grizzly polar hibrid aparut in conditii absolut naturale, fara interventie umana.
7.Leopon
Acesta rezulta in urma combinarii mascului leopard si a femelei leu. Capul acestui animal hibrid seamana cu cel al leului, in timp ce restul corpului cu al leopardului. Corcitura dintre leu si leopard este mai mare ca dimensiune decat leoparzii obisnuiti, le place sa se catare in copaci si sa se balaceasca in apa.
8. Fazanul hibrid
Rezulta in urma incrucisarii intre fazanul auriu Chrysolophus pictus si fazanul diamant Chrysolophus amherstiae, avand un colorit al penajului extrem de rar.
9. Balenodelfin
Este hibridul rezultat din incrucisarea delfinului din specia afalin si balena neagra. Doua exemplare de balenodelfin se afla in parcul acvatic din Hawaii. Ca dimensiune nu se deosebeste de balenele obisnuite. Primul balenodelfin purta numele Kekaimal. Diferenta dintre un hibrid si parintii sai este aceea ca delfinii au 88 de dinti, balena – 44, in timp ce balenodelfinul – 66.
10. Hibrid din hibrid
Este vorba despre corcituri rezultate in urma combinarii dintre un mascul tigru si o femela tigon sau dintre un mascul leu si o femela tigon. Exemplare din aceste animale hibrid se intalnesc extrem de rar si se afla de regula in proprietati private.
Sursa: ROMPRES
Citeste si:
Category: Stiati ca?